Töltött gombafejek

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött gombafejek
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 nagy gombafej
17 és fél dkg puha vaj
1 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 db kissé felvert tojás
5 és fél dkg friss zsemlemorzsa
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat habosra keverjük, és beledolgozzuk a fokhagymát. A fokhagymás vaj kétharmadát elosztjuk a gombafejek üregében, és a belsejükkel felfelé fordítva tepsire ültetjük őket.

2. A maradék fokhagymás vajat vastag aljú vagy teflonserpenyőben megolvasztjuk. Beleszórjuk a zsemlemorzsát, és lassú tűzön, állandóan kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, és átöntjük egy tálba. Belekeverjük a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a felvert tojást is, és alaposan elvegyítjük.

3. A morzsakeveréket elosztjuk a gombafejek tetején, és a 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, vagy amíg a töltelék aranyszínűre pirul, a gomba pedig átsül. Forrón vagy melegen kínáljuk.

A gombát ne hámozzuk meg, többségüket nem is lehet. A hámozással sok értékes anyagot távolítanánk el. A termesztett gombánál elég egy alapos, gyors mosás. Az erdei gombákat csak szárazon, kapargatással tisztítjuk. Átázva nehezen piríthatók, ránthatók.
Hűtőszekrényben egy-két napig frissen tarthatjuk a gombát, ha papírtörlőbe csavarjuk, s így tesszük lezáratlan papírzacskóba.
Töltött gombafejek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1201 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Töltött gombafejek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
recept beküldése