Articsókaszív borsóval

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Articsókaszív borsóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
28 dkg lecsepegtetett articsókaszív-olajban eltett
20 dkg mélyhűtött zöldborsó
vagy
20 dkg friss, fejtett zöldborsó
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ db citrom leve
2 db sült, csíkokra vágott piros húsú kaliforniai paprika
6 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej karikára vágott vöröshagyma
2 szelet vékonyra szeletelt, apróra vágott prosciutto
vagy
2 szelet vékonyra szeletelt, apróra vágott serrano sonka
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Tűzálló tálban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a vöröshagymát, és kevergetve 3 percig pároljuk, majd a fokhagymát hozzáadva még 2 percig együtt sütjük, amíg a hagyma üveges lesz, de még nem kezd barnulni.

2. Hozzáadjuk az articsókaszívet meg a friss zöldborsót (ha azt használunk), és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk, majd fedő nélkül, lassú tűzön főzzük 5 percig, amíg a borsó megpuhul és az összes víz elpárolog.

3. Belekeverjük a felaprított paprikát, sonkát és a fagyasztott zöldborsót (ha amellett döntöttünk). Csak addig főzzük, amíg az egész jól átmelegszik. Belekeverjük a petrezselymet és a citromlét, megkóstoljuk, és sózzuk, borsozzuk, ügyelve arra, hogy a sonka már magában is elég sós lehet. Tálalhatjuk forrón, de lehűthetjük szobahőmérsékletűre is.

Articsókaszív borsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2418 alkalommal tekintették meg
evelinbozsa
2015.07.02 evelinbozsa
Nagyon jó recept! De mert mi csak hárman vagyunk, elég sokat módosítottam rajta, voltaképpen egy nyári meleg salátát készítettem belőle. Mi vacsorára fogyasztottuk el. A sonkát nem kevertem bele a meleg salátába, sokkal kevesebb paprikát és hagymát használtam, illetve az articsókát saját levében pároltam. Köszönöm az alapreceptet. És küldöm a saját kreálmányt :-)
evelinbozsa
2015.07.02 evelinbozsa
Zöldborsós articsókaszív saláta Adag: 3 főre 1 db articsókakonzerv kb. 400 ml, levével együtt 20 dkg mélyhűtött zöldborsó 2 evőkanál olívaolaj 1 db apróra vágott, zöld húsú kaliforniai paprika 1 gerezd zúzott fokhagyma 1/2 fej apróra vágott vöröshagyma 1/2 citrom leve 1/2 marék apróra vágott, friss petrezselyem (ízlés szerint só, bors) Tálaláshoz: 6 vékony szelet szelet, feltekercselt prosciutto sonka 3 karika citrom 1 friss baguette vagy ciabatta. Elkészítés: 1. A kaliforniai paprikát kb. 3x3 cm-es kockákra daraboljuk, és megfelezett fél hagymával együtt zöldségszeletelő géppel apróra szeleteljük. A petrezselymet apróra vágjuk, és a nagy gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval elzúzzuk. Az articsókaszíveket megfelezük, és visszatesszük a levébe. 2. Tűzálló tálban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a vöröshagymás keveréket, és kevergetve 3 percig pároljuk, majd a fokhagymát hozzáadva még 1 percig együtt sütjük, amíg a hagyma üveges lesz, de még nem kezd barnulni. 3. Hozzáadjuk az articsókaszíveket a levükkel együtt, felforraljuk, majd fedő nélkül, lassú tűzön pároljuk, amíg a leve szinte elpárolog, és az articsóka megpuhul. (6-10 perc). 4. a fagyasztott zöldborsót, a petrezselymet és a citromlét. Megkóstoljuk, és sózzuk, borsozzuk, ügyelve arra, hogy ne fűszerezzük túl. (Én sem sót sem borsot nam adok hozzá, csak az asztalra adom fel az ízesítőket). 5. A meleg salátát szobahőmérsékletűre hűtjük. Tányérokra rendezzük a sonkát, és fejenkét három evőkanál salátát halmozunk mellé. Citromkarikával díszítjük és ciabattával tálaljuk. Mi mexikói sört ittunk hozzá. Fenséges volt!
evelinbozsa
2015.07.02 evelinbozsa
4. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, a petrezselymet és a citromlét, és addig pároljuk, amíg a zöldborsó felforr, főzni nem kell! Megkóstoljuk, és sózzuk, borsozzuk, ügyelve arra, hogy ne fűszerezzük túl. (Én sem sót sem borsot nam adok hozzá, csak az asztalra adom fel az ízesítőket).
szerkesztoseg
2015.08.01 szerkesztoseg
Nem készítettél véletlenül egy képet róla? Jó lenne feltennünk ezt is önálló receptként. Köszönjük az élvezetes leírást!
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Articsókaszív borsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
van itthon