Vegyes babsaláta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegyes babsaláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg friss, fejtett lóbab
vagy
17 dkg mélyhűtött, fejtett lóbab
11 dkg mélyhűtött zöldbab
vagy
11 dkg friss zöldbab
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál sherryecet
11 dkg zsenge cukorborsóhüvely
1 fej finomra vágott mogyoróhagyma
6 ágacska menta
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beleszórjuk a lóbabot, csökkentjük a lángot, és fedő alatt 7 percig gyöngyözve főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. Két ujjal kinyomjuk a magokat a héjukból.

2. Közben a sós vizet újra forráspontig hevítjük. A zöldbabot meg a cukorborsóhüvelyt beletesszük, és megint felforraljuk. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hogy ne főjön tovább, és alaposan lecsepegtetjük.

3. A lóbabot összekeverjük a zöldbabbal, a cukorborsóval és a felaprított mogyoróhagymával. A lecsipegetett mentalevélkék felét a babkeverékre szórjuk, a többit felaprítjuk.

4. Az olívaolajat külön edényben kikeverjük az ecettel, a fokhagymával és a felaprított mentával, majd sóval és borssal ízesítjük. Az öntetet a babkeverékre locsoljuk, és finoman beleforgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen bevonja. Frissen tartó fóliával lefedjük, és tálalásig behűtjük.

Vegyes babsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1998 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Vegyes babsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
twitter