Vegyes babsaláta



Elkészítés:
1. Nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beleszórjuk a lóbabot, csökkentjük a lángot, és fedő alatt 7 percig gyöngyözve főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. Két ujjal kinyomjuk a magokat a héjukból.
2. Közben a sós vizet újra forráspontig hevítjük. A zöldbabot meg a cukorborsóhüvelyt beletesszük, és megint felforraljuk. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hogy ne főjön tovább, és alaposan lecsepegtetjük.
3. A lóbabot összekeverjük a zöldbabbal, a cukorborsóval és a felaprított mogyoróhagymával. A lecsipegetett mentalevélkék felét a babkeverékre szórjuk, a többit felaprítjuk.
4. Az olívaolajat külön edényben kikeverjük az ecettel, a fokhagymával és a felaprított mentával, majd sóval és borssal ízesítjük. Az öntetet a babkeverékre locsoljuk, és finoman beleforgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen bevonja. Frissen tartó fóliával lefedjük, és tálalásig behűtjük.