Narancsos jérce szezámmaggal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Narancsos jérce szezámmaggal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150 dkg-os jérce
2 nagyobb narancs
50 dkg hasábokra vágott sárgarépa
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál napraforgóolaj
2 kis fej negyedekre vágott hagyma
másfél dl narancslé
1 evőkanál brandy
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Lábosban felhevítjük az olajat és többször megforgatva, körös-körül aranybarnára pirítjuk a jércét.

2. Kettévágunk egy narancsot és az egyik felét a jérce hasüregébe tesszük (1. kép). A jércét egy jókora tepsibe fektetjük és köré rakjuk a zöldségeket.

3. Meghintjük sóval és borssal, rálocsoljuk a narancslét (2. kép).

4. A maradék narancsokat gerezdekre vágjuk és szintén a tepsibe tesszük (3. kép).

5. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. A tepsit alufóliával lefedjük és 90 percig pároljuk a sütőben a jércét, míg a hús tűpróbára tiszta levet nem enged és a zöldség meg nem puhul körülötte. Levesszük az alufóliát, a húst megöntözzük brandyvel, rászórjuk a szezámmagot és további 10 percig sütjük.

6. A jércét tálra tesszük, köré rendezzük a zöldségeket. A pecsenyelét lezsírozzuk. A keményítőt elkeverjük egy evőkanál vízzel, a pecsenyeléhez adjuk és kevergetve felforraljuk. A mártást sóval, borssal ízesítjük és a jérce mellé kínáljuk.

Narancsos jérce szezámmaggal Narancsos jérce szezámmaggal Narancsos jérce szezámmaggal
Üdébb a pecsenye íze, ha narancs helyett citromot használunk hozzá. Ebben az esetben tegyünk mellé egy kakukkfűágat is.
Félédes fehérbor illik hozzá.
Narancsos jérce szezámmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1957 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Narancsos jérce szezámmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
recept beküldése