Zöldbab fenyőmaggal



Elkészítés:
1. Nagy, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk a fenyőmagot, és állandóan kevergetve, a serpenyőt többször megrázogatva, 1 perc alatt világos aranybarnára pirítjuk. Konyhai papírtörlőre terítve lecsepegtetjük, majd egy nagy tálba szórjuk. A serpenyőt az olajjal félretesszük. A paprikával ízlés szerint meghintjük a fenyőmagot, megkevergetjük, hogy egyenletesen tapadjon a magokra, és ezt is félretesszük.
2. A megtisztított zöldbabot egy fazék forrásban lévő vízbe tesszük, a vizet újra felforraljuk, és 5 percig főzzük, míg a bab átfő ugyan, de még roppanós marad. Leszűrjük.
3. A serpenyőben lévő olajat újra felhevítjük, beletesszük a vöröshagymát, és 5-10 perc alatt üvegesre pároljuk. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a fokhagymát, amivel még fél percig pirítjuk.
4. A zöldbabot is beleszórjuk a serpenyőbe, 2-3 percig együtt pirítjuk a hagymával, időnként meg-megrázogatva a serpenyőt, hogy az egész átforrósodjék. Sóval, borssal ízesítjük.
5. A hagymás zöldbabot előmelegített tálba öntjük, ráfacsarjuk a citromlét, és óvatosan összeforgatjuk. Megszórjuk az aranyszínű fenyőmaggal, és azon forrón az asztalra adjuk.