Zöldbab fenyőmaggal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldbab fenyőmaggal
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg ceruzabab
5 dkg fenyőmag
2 evőkanál olívaolaj
½ db citrom leve
½ teáskanál pirospaprika
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk a fenyőmagot, és állandóan kevergetve, a serpenyőt többször megrázogatva, 1 perc alatt világos aranybarnára pirítjuk. Konyhai papírtörlőre terítve lecsepegtetjük, majd egy nagy tálba szórjuk. A serpenyőt az olajjal félretesszük. A paprikával ízlés szerint meghintjük a fenyőmagot, megkevergetjük, hogy egyenletesen tapadjon a magokra, és ezt is félretesszük.

2. A megtisztított zöldbabot egy fazék forrásban lévő vízbe tesszük, a vizet újra felforraljuk, és 5 percig főzzük, míg a bab átfő ugyan, de még roppanós marad. Leszűrjük.

3. A serpenyőben lévő olajat újra felhevítjük, beletesszük a vöröshagymát, és 5-10 perc alatt üvegesre pároljuk. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a fokhagymát, amivel még fél percig pirítjuk.

4. A zöldbabot is beleszórjuk a serpenyőbe, 2-3 percig együtt pirítjuk a hagymával, időnként meg-megrázogatva a serpenyőt, hogy az egész átforrósodjék. Sóval, borssal ízesítjük.

5. A hagymás zöldbabot előmelegített tálba öntjük, ráfacsarjuk a citromlét, és óvatosan összeforgatjuk. Megszórjuk az aranyszínű fenyőmaggal, és azon forrón az asztalra adjuk.

Zöldbab fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1526 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Zöldbab fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
van itthon