Zöldbab mandulával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kezdőknek átlagos ár
Zöldbab mandulával
Eljárások: főzés, pirítás, szűrés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tisztított zöldbab
5 dkg vaj
2 teáskanál citromlé

Elkészítés:

1. Lábosban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a zöldbabot, és lassú tűzön 8-10 percig főzzük, addig, amíg kissé megpuhul, de mégis ropogós marad.

2. Közben vastag aljú serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Beletesszük a mandulát, és kis lángon, gyakran megkeverve 3-5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáöntjük a citromlét, és ízlés szerint megsózzuk.

3. A zöldbabot leszűrjük, lecsepegtetjük, és a serpenyőbe tesszük. Alaposan beleforgatjuk, majd kis tálalóedényekben elosztjuk, és melegen tálaljuk.

Zöldbab mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2442 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Zöldbab mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
ételfotó