Parmezános pecsenye

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Parmezános pecsenye
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 db 200 dkg-os jérce
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db felvert tojás
12 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
vagy
1 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
6 szelet szalámi
vagy
6 szelet mortadella
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A jércét teljesen kicsontozzuk, anélkül hogy lebőröznénk. A combokat átvágjuk az ízületeknél. A gerinc mentén felhasítjuk a jércét (1. kép), de a mellén nem vágjuk át a bőrt.

2. A bőrt és a húst addig lazítgatjuk, míg ki nem tudjuk emelni a csontvázat. A hozzátapadó húsdarabokat éles késsel lekapargatjuk (2. kép).

3. A szárnyakból meg a combokból is kiügyeskedjük a csontokat (3. kép).

4. A kicsontozott jércét a bőrös oldalára fektetjük egy vágódeszkán. Zsindelyszerűen ráterítjük az olasz szalámit vagy a mortadella szeleteket.

5. A zsemlemorzsát összekeverjük a parmezánnal, a fokhagymával, a bazsalikommal vagy petrezselyemmel, és borssal ízesítjük. Beledolgozzuk a tojást. A keveréket a kiterített jérce közepére simítjuk, ráhajtjuk kétfelől a húst és zsineggel átkötözzük.

6. A sütőt 200 °C-ra bemelegítjük. A jércét tepsibe tesszük, megsózzuk és vékonyan megkenjük olajjal. 90 percig sütjük, míg a hús tűpróbára tiszta levet nem enged.

7. A töltött pecsenyét hidegen is, melegen is tálalhatjuk, friss tavaszi zöldségek kíséretében.

Parmezános pecsenye Parmezános pecsenye Parmezános pecsenye
Mortadella helyett húsos szalonnát is használhatunk.
Parmezános pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 677 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Parmezános pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
ételfotó