Csibe tavasziasan

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csibe tavasziasan
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg darabolt vegyes zöldség
4 db csibe
1 evőkanál napraforgóolaj
5 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
5 evőkanál zsemlemorzsa
2 dl tejszín
másfél dl fehérbor
1 és ¼ dl forró tyúkhúsleves
5 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsemlemorzsát összekeverjük a tejszín harmadával, és 2-2 evőkanál petrezselyemmel meg metélőhagymával. Sózzuk, borsozzuk és a csibék hasüregébe töltjük. A csibéket egy tepsibe fektetjük, megkenjük olajjal és meghintjük sóval, borssal.

2. A sütőt bemelegítjük 190 °C-ra. A csibéket 30-35 percig sütjük, míg tűpróbára (1. kép) tiszta húslevet nem engednek.

3. A zöldségféléket egy rétegben egy lapos tűzálló tálba simítjuk, meghintjük a maradék zöldfűszerek felével és meglocsoljuk a forró levessel (2. kép). Az edényt lefedjük és 30-35 percig pároljuk a zöldségeket, míg meg nem puhulnak. A levet leszűrjük és melegen tartjuk.

4. A csibéket tányérokra szedjük és a lezsírozott pecsenyelét a zöldség levéhez öntjük.

5. Az étkezési keményítőt elkeverjük a borban, majd a maradék tejszínnel együtt a mártáshoz adjuk. Kevergetve felforraljuk (3. kép), sóval, borssal ízesítjük. A mártással meglocsoljuk a csibéket, amelyeket a zöldségekkel együtt tálalunk fel.

Csibe tavasziasan Csibe tavasziasan Csibe tavasziasan
Vegyes zöldségként friss tavaszi zöldségeket használjunk, mint például: sárgarépa, cukkini, bébikukorica, zöldbab.
Félédes fehérbor illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csibe tavasziasan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1667 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Csibe tavasziasan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
cikkek