Sajttal-sonkával töltött tekercs

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajttal-sonkával töltött tekercs
Eszközök: kés, lábas, sütő, tepsi, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet szeletelt füstölt sonka
37 és fél dkg stilton sajt
vagy
37 és fél dkg márványsajt
12 db friss zsályalevél
3 evőkanál portói bor
másfél evőkanál étkezési keményítő
2 és ¼ dl tyúkhúsleves
75 dkg főtt cékla
12 szelet húsos szalonna
36 fej apró szemű hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkemellfilékbe éles késsel hosszanti zsebet vágunk (1. kép).

2. A zsebekbe 2-2 zsályalevelet csúsztatunk, kissé megsózzuk, megborsozzuk.

3. A sajtot, 8 hasábra vágjuk, minden sajthasábot egy-egy vékony szelet sonkába bugyolálunk (2. kép) és minden csirkemell zsebébe 2-2 csomagot teszünk (3. kép). A melleket úgy tekerjük körül a húsos szalonnával, hogy a nyílás összezáruljon.

4. A csirkemelltekercseket tepsibe tesszük és ráöntjük a levest meg a portói bort.

5. A sütőt 190 °C-ra bemelegítjük. A hagymát is a tepsibe tesszük, a húst lefedjük és 40 percig pároljuk a sütőben.

6. A csirkemelltekercseket felszeleteljük és elrendezzük egy előmelegített tálon. A hagymát és a céklát a hús köré rakjuk.

7. A pecsenyelét lábosba öntjük, felforraljuk, majd hozzáöntjük a kevés portóival elkevert keményítőt. Még két percig forraljuk kis lángon, majd a hagymára és a céklára locsoljuk.

Sajttal-sonkával töltött tekercs Sajttal-sonkával töltött tekercs Sajttal-sonkával töltött tekercs
Stilton helyett használhatunk más kékpenészes sajtot, pl. gorgonzolát vagy rokfortot.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Sajttal-sonkával töltött tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3352 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Sajttal-sonkával töltött tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
most van szezonja