Sajttal-sonkával töltött tekercs

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajttal-sonkával töltött tekercs
Eszközök: kés, lábas, sütő, tepsi, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet szeletelt füstölt sonka
25 dkg stilton sajt
vagy
25 dkg márványsajt
8 db friss zsályalevél
2 evőkanál portói bor
másfél dl tyúkhúsleves
50 dkg főtt cékla
8 szelet húsos szalonna
24 fej apró szemű hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkemellfilékbe éles késsel hosszanti zsebet vágunk (1. kép).

2. A zsebekbe 2-2 zsályalevelet csúsztatunk, kissé megsózzuk, megborsozzuk.

3. A sajtot, 8 hasábra vágjuk, minden sajthasábot egy-egy vékony szelet sonkába bugyolálunk (2. kép) és minden csirkemell zsebébe 2-2 csomagot teszünk (3. kép). A melleket úgy tekerjük körül a húsos szalonnával, hogy a nyílás összezáruljon.

4. A csirkemelltekercseket tepsibe tesszük és ráöntjük a levest meg a portói bort.

5. A sütőt 190 °C-ra bemelegítjük. A hagymát is a tepsibe tesszük, a húst lefedjük és 40 percig pároljuk a sütőben.

6. A csirkemelltekercseket felszeleteljük és elrendezzük egy előmelegített tálon. A hagymát és a céklát a hús köré rakjuk.

7. A pecsenyelét lábosba öntjük, felforraljuk, majd hozzáöntjük a kevés portóival elkevert keményítőt. Még két percig forraljuk kis lángon, majd a hagymára és a céklára locsoljuk.

Sajttal-sonkával töltött tekercs Sajttal-sonkával töltött tekercs Sajttal-sonkával töltött tekercs
Stilton helyett használhatunk más kékpenészes sajtot, pl. gorgonzolát vagy rokfortot.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Sajttal-sonkával töltött tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3046 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Sajttal-sonkával töltött tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
szótár