Vegyes zöldségragu

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegyes zöldségragu
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg kockára vágott padlizsán
1 nagy apróra vágott sárga húsú kaliforniai paprika
1 nagy apróra vágott piros húsú kaliforniai paprika
45 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
30 dkg zöld, kockára vágott cukkini
vagy
30 dkg sárga, kockára vágott cukkini
1 és ¼ dl olívaolaj
2 nagyobb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
2 ágacska friss kakukkfű
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 szál zsenge rozmaring
1 levél babérlevél
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Nagy tűzálló edényben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat. Beletesszük a vöröshagymát és párszor megkeverve 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a fokhagymát, majd a lángot nagyon kicsire állítjuk.

2. Közben egy serpenyőt felforrósítunk annyira, hogy érezzük, ahogyan a levegő izzani kezd fölötte. Beleöntünk 1 evőkanál olajat, beleszórjuk a padlizsánkockákat, egy rétegben elterítjük, és kevergetve aranybarnára pirítjuk. A hagymához öntjük.

3. A serpenyőbe belecsorgatunk még 1 evőkanál olajat, beletesszük a cukkinit, és ezt is kevergetve aranybarnára pirítjuk. A cukkinit is a hagymához öntjük. A kaliforniai paprikát olajon ugyanígy megpirítjuk, és a többi zöldséghez adjuk.

4. A zöldségekhez keverjük a kakukkfüvet a babérlevéllel, a zsenge rozmaringhajtással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a zöldséglevest, és felforraljuk. Lassú tűzön, fedő alatt, körülbelül 20 perc alatt puhára pároljuk.

5. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a paradicsomot. Lefedjük és 10 percig pihentetjük, hogy a paradicsom kissé megpuhuljon. A zöldségragu tálalásra kész, de még finomabb, ha hagyjuk teljesen kihűlni, és másnap behűtve tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Vegyes zöldségragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 15390 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Vegyes zöldségragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
lexikon