Mézes-narancsos sült jérce

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mézes-narancsos sült jérce
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és ¼ db 200 dkg-os jérce
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss tárkony
A mártáshoz:
45 dkg sovány túró
4 és fél evőkanál narancslé
2 és ¼ kávéskanál méz
6 szem apróra vágott, töltött olajbogyó
1 csokor apróra vágott, friss tárkony
A páchoz:
6 ¾ evőkanál méz
6 ¾ dl narancslé
2 és ¼ db cikkekre vágott narancs
2 evőkanál apróra vágott, friss tárkony
3 evőkanál almaecet

Elkészítés:

1. A jércét a mellére fektetjük és a háztartási ollóval felnyitjuk a gerince mentén (1. kép), de a mellcsontoknál nem vágjuk szét.

2. Hideg vízzel leöblítjük, szárazra töröljük és mellével felfelé a vágódeszkára fektetjük. Tenyerünkkel laposra nyomjuk (2. kép) és a combok meg a szárnyak végét levágjuk.

3. Két hosszú hurkapálcával átlósan átszúrjuk (3. kép). Meghintjük sóval, borssal.

4. A pác hozzávalóit a narancsgerezdek kivételével egy tálba tesszük, jól elkeverjük és belehelyezzük a jércét. Lefedjük és 4 órán át érleljük hűvös helyen. A pácban többször megforgatjuk.

5. Ezalatt összedolgozzuk a mártás hozzávalóit és sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük és a hűtőbe tesszük.

6. A sütőt 200 °C-ra bemelegítjük. A páclét beleöntjük egy tepsibe. A jércéből kihúzzuk a hurkapálcákat, a szárnyast a tepsibe fektetjük, köré tesszük a narancsgerezdeket. 25 percig sütjük, majd megfordítjuk és további 20-30 percig sütjük, míg aranybarnára nem pirul és tűpróbára tiszta levet nem enged. Sütés közben a pecsenyelével locsolgatjuk. Tárkonnyal díszítjük. A mártást külön kínáljuk hozzá.

Mézes-narancsos sült jérce Mézes-narancsos sült jérce Mézes-narancsos sült jérce
A citrusféléket - a belső fehér hártyával együtt - a következőképpen hámozzuk meg: a gyümölcsöt kettévágjuk, majd a tetejéről is levágunk egy szeletet. A nagyobbik vágott felületre fektetjük, és felülről lefelé vágva körbeszeleteljük.
Félédes fehérbor illik hozzá.
Mézes-narancsos sült jérce
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2024 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Mézes-narancsos sült jérce
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
könyvek