Portugál csirkemell

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Portugál csirkemell
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál portói bor
6 nagyobb csirkemellfilé
30 dkg kimagozott, fekete cseresznye
vagy
30 dkg kimagozott cseresznyebefőtt
másfél dl vörösbor
12 fej karikára vágott, apró szemű hagyma
4 szelet apróra vágott, húsos szalonna
3 dkg liszt
2 dkg vaj
2 evőkanál dióolaj
8 szem borókabogyó
6 szem durvára tört fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint zöldbab
igény szerint újburgonya

Elkészítés:

1. A csirkemelleket tűzálló tálba tesszük, köré rakjuk a friss cseresznyét vagy a befőttet (1. kép) a levével együtt meg a hagymát.

2. Rászórjuk a szalonnát, a borókabogyót, megöntözzük a vörösborral meg a portóival. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A húst körülbelül két napig pácoljuk a hűtőszekrényben.

4. Nagy serpenyőben felhevítjük a vajat meg a dióolajat. A pácból kiemelt csirkemellfiléket 3-4 perc alatt körös-körül barnára pirítjuk (2. kép).

5. A húst visszarakjuk a tűzálló tálba (3. kép). A serpenyőben maradt olajos-vajas pecsenyelét félretesszük.

6. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. A tűzálló tálat lefedjük és a sütőben 20 percig pároljuk. A kész húst előmelegített tálra szedjük. A serpenyőben maradt zsiradékon 4 percig pirítjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a pácot, felforraljuk és lassú tűzön 10 perc alatt besűrítjük a mártást.

7. A csirkemellfiléket meglocsoljuk a cseresznyemártással és újburgonyát meg zöldbabot szolgálunk fel hozzá.

Portugál csirkemell Portugál csirkemell Portugál csirkemell
Könnyen és gyorsan eltávolítható az újburgonya héja, ha néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük és fém edénysúrolóval megdörzsöljük.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Portugál csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2546 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Portugál csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
hírlevél