Portugál csirkemell



Elkészítés:
1. A csirkemelleket tűzálló tálba tesszük, köré rakjuk a friss cseresznyét vagy a befőttet (1. kép) a levével együtt meg a hagymát.
2. Rászórjuk a szalonnát, a borókabogyót, megöntözzük a vörösborral meg a portóival. Sóval, borssal ízesítjük.
3. A húst körülbelül két napig pácoljuk a hűtőszekrényben.
4. Nagy serpenyőben felhevítjük a vajat meg a dióolajat. A pácból kiemelt csirkemellfiléket 3-4 perc alatt körös-körül barnára pirítjuk (2. kép).
5. A húst visszarakjuk a tűzálló tálba (3. kép). A serpenyőben maradt olajos-vajas pecsenyelét félretesszük.
6. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. A tűzálló tálat lefedjük és a sütőben 20 percig pároljuk. A kész húst előmelegített tálra szedjük. A serpenyőben maradt zsiradékon 4 percig pirítjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a pácot, felforraljuk és lassú tűzön 10 perc alatt besűrítjük a mártást.
7. A csirkemellfiléket meglocsoljuk a cseresznyemártással és újburgonyát meg zöldbabot szolgálunk fel hozzá.
![]() |
![]() |
![]() |