Katalán jérce

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Katalán jérce
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 200 dkg-os jérce
6 dkg fenyőmag
8 db konzerv, félbevágott őszibarack
vagy
4 db friss őszibarack
6 dkg zsemlemorzsa
1 db felvert tojás
2 dl sherry
4 evőkanál tejszín
1 evőkanál őrölt fahéj
4 evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű
vagy
1 evőkanál szárított kakukkfű
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsemlemorzsát összekeverjük a tojással (1. kép), a kakukkfűvel és a fenyőmag felével.

2. A friss őszibarackot felezzük, kimagozzuk, ha kell, meghámozzuk. Egy gyümölcs húsát apróra vagdaljuk, a zsemlemorzsához adjuk, sózzuk, borsozzuk A masszát a kappan vagy jérce nyakánál a nyílásba kanalazzuk, fölötte összetűzzük a bőrt.

3. Az állatot egy tepsibe fektetjük és megszórjuk őrölt fahéjjal (2. kép).

4. A sütőt 190 fokra bemelegítjük A húst lefedjük (3. kép) és 60 percen át pároljuk a sütőben. Többször meglocsoljuk a pecsenyelével.

5. Levesszük a fóliát és a kappanra öntjük a sherryt. Gyakran locsolgatva további 30 percig sütjük, míg a hús tűpróbára tiszta levet nem enged. A maradék őszibarackot sütőformába rendezzük, megszórjuk a maradék fenyőmaggal és az utolsó 10 percre a hús mellé tesszük a sütőbe.

6. A kisült kappant vagy jércét tálra tesszük és köréje rakjuk a fél őszibarackokat. A pecsenyelét lezsírozzuk, elkeverjük a tejszínnel és kis lángon felhevítjük. Ezt a mártást kínáljuk a húshoz.

Katalán jérce Katalán jérce Katalán jérce
Ehhez a recepthez felezett sárgabarackbefőttet is használhatunk.
Katalán jérce
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2050 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Katalán jérce
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
tippek, fortélyok