Sült csirkemellfilé pirítóssal

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült csirkemellfilé pirítóssal
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db vékony szeletre vágott kenyér
25 dkg áfonya
vagy
25 dkg ribizli
16 szelet húsos szalonna
1 db citrom leve
1 evőkanál barna cukor
6 dkg vaj
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A sütéshez:
6 dkg vaj

Elkészítés:

1. Lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a citromlét, a ribizlit vagy áfonyát (1. kép) meg a cukrot, sózzuk, borsozzuk. 1 percig forraljuk, majd félretesszük hűlni.

2. A csirkehúst meghintjük sóval és borssal. Minden mellfilére tekerünk 2 szelet szalonnát (2. kép) és megszórjuk kakukkfűvel.

3. A sütőt 200 °C-ra bemelegítjük. A csirkemelleket egyenként alufóliába csomagoljuk és beletesszük egy tepsibe. 15 percig pároljuk a sütőben, majd kivesszük az alufóliából és szabadon sütjük még 15 percig.

4. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és aranybarnára pirítjuk a kenyérszeletek mindkét oldalát (3. kép).

5. Minden tányérra teszünk egy-egy kenyérháromszöget, arra csirkemellet fektetünk és meglocsoljuk egy kanál gyümölcsmártással.

Sült csirkemellfilé pirítóssal Sült csirkemellfilé pirítóssal Sült csirkemellfilé pirítóssal
Sütéskor mindig úgy fedjük le alufóliával a süteményt vagy a húst, hogy a fényes oldala érintkezzen velük.
Ehhez a recepthez használhatunk akár friss, akár szárított kakukkfüvet. Mivel a szárított fűszernövények aromája intenzívebb, csak feleannyit használjunk belőlük, mint a friss zöldfűszerekből.
Sült csirkemellfilé pirítóssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1505 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Sült csirkemellfilé pirítóssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
recept beküldése