Kappan mangó-áfonya töltelékkel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Kappan mangó-áfonya töltelékkel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db jérce
vagy
1 db kappan
3 szelet húsos szalonna
A mázhoz:
1 csipet kurkuma
2 kávéskanál méz
2 kávéskanál napraforgóolaj
A töltelékhez:
1 db érett, kockára vágott mangó
6 dkg mélyhűtött áfonya
vagy
6 dkg friss áfonya
1 db felvert tojás
12 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A kappan combját félig kicsontozzuk és szétfeszítjük (1. kép). A kappant a mellére fektetjük, éles késsel felhasítjuk a gerince mentén (2. kép) és a húst mindkét oldalon lefejtjük a csontokról (3. kép).

2. A szárnyakat és a combokat átvágjuk az ízületeknél, a bordákról körben leválasztjuk a húst, hogy kiemelhessük a csontvázat.

3. A szalonnaszeleteket feltekercseljük és elkészítjük a tölteléket: alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A kappant a bőrös oldalára fektetjük és rákanalazzuk a töltelék felét. A közepén sorba rakjuk a szalonnatekercseket és befedjük a maradék töltelékkel. Ráhúzzuk a bőrét és zsineggel átkötözzük. A kappant megfordítjuk, aládugjuk a combját, behajtjuk a szárnyát. Elhelyezzük egy tepsiben. Jól összekeverjük a máz hozzávalóit és bekenjük vele a kappant.

5. A sütőt 190 °C-ra bemelegítjük. A kappant 90 percig sütjük, míg szúrópróbára tiszta húslevet nem enged. Ha túl erősen barnulna, lefedjük alufóliával. Forrón tálaljuk. Friss idényzöldségeket kínáljunk hozzá.

Kappan mangó-áfonya töltelékkel Kappan mangó-áfonya töltelékkel Kappan mangó-áfonya töltelékkel
Kappan mangó-áfonya töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1954 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Kappan mangó-áfonya töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
most van szezonja