Kappan lekváros töltelékkel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kappan lekváros töltelékkel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 200 dkg-os kappan
ízlés szerint babérlevél
A mártáshoz:
1 db narancs
másfél dl tyúkhúsleves
3 evőkanál narancslekvár
2 evőkanál narancslé
2 evőkanál brandy
2 kávéskanál étkezési keményítő
A töltelékhez:
4 evőkanál narancslekvár
1 szál finomra vágott szárzeller
2 szál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál napraforgóolaj
1 db felvert tojás
12 dkg zsemlemorzsa
1 kisebb fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kappan nyakbőrét felemeljük és éles késsel kivágjuk a törőcsontját (1. kép). A nyílásba beszúrunk néhány babérlevelet (2. kép).

2. A töltelékhez az olajon megpároljuk a hagymát meg a zellert. Hozzákeverjük a zsemlemorzsát, 3 evőkanál lekvárt, a petrezselymet meg a tojást, és sóval, borssal ízesítjük. A tölteléket a nyakon vágott nyílásba kanalazzuk. Az esetleges maradékot külön megfőzhetjük.

3. A sütőt 190 °C-ra bemelegítjük. A kappant tepsibe fektetjük és megkenegetjük olajjal. Sütési ideje 50 dkg-onként 20 perc és további 20 perc, vagy míg tűpróbára tiszta levet nem enged. Ekkor kivesszük a sütőből és megkenjük a maradék narancslekvárral.

4. Ezalatt elkészítjük a mártást. Egy lábosban elkeverjük a keményítőt a narancslével, hozzáadjuk a tyúkhúslevest meg a lekvárt (3. kép). Lassú tűzön kevergetve melegítjük, míg be nem sűrűsödik. Levesszük a lángról. Meghámozzuk és kifilézzük a narancsot. Közvetlenül tálalás előtt a mártáshoz adjuk a narancsfiléket meg a brandyt, és egy másodpercre felforraljuk.

5. A kappant a narancsmártással és maradék töltelékkel tálaljuk. Burgonyaköret illik hozzá.

Kappan lekváros töltelékkel Kappan lekváros töltelékkel Kappan lekváros töltelékkel

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Kappan lekváros töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1196 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Kappan lekváros töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
tippek, fortélyok