Csibe aszalt gyümölccsel

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csibe aszalt gyümölccsel
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db csibe
1 és ¼ dl forró víz
1 evőkanál dióolaj
1 kávéskanál őrölt szegfűbors
1 evőkanál méz
3 dkg dióbél
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint vegyes zöldség
igény szerint újburgonya

Elkészítés:

1. A tálba tett aszalt gyümölcsöt forró vízzel leöntjük (1. kép) és legalább 30 percig áztatjuk.

2. Ha akarjuk, a csibéket egy éles késsel kettévághatjuk a mellcsont mentén, de egészben is hagyhatjuk.

3. A megduzzadt gyümölcsöt levével együtt összekeverjük a mézzel, a dióbéllel meg a szegfűborssal és elosztjuk két jókora sütőzacskóban vagy alufólia-négyzeten (2. kép).

4. A csibéket megkenjük dióolajjal, sózzuk, borsozzuk és a gyümölcsre fektetjük.

5. A sütőt 190 °C-ra bemelegítjük. Lezárjuk a két sütőzacskót, illetve behajtogatjuk az alufóliát (3. kép) és tepsibe tesszük. 25-30 perc párolás után szúrópróbával ellenőrizzük, hogy a hús tiszta levet enged-e. A csibét mikrohullámú sütőben is elkészíthetjük - a megfelelő sütőzacskóban 6-7 percig pároljuk a legmagasabb fokozaton.

6. A csibét forrón, friss zöldségekkel és újburgonyával tálaljuk föl.

Csibe aszalt gyümölccsel Csibe aszalt gyümölccsel Csibe aszalt gyümölccsel
Ezt a receptet aszalt cseresznyével, mangóval és papajával is elkészíthetjük.
Aszalt gyümölcsként szilva, őszibarack és alma keverékét használhatjuk.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csibe aszalt gyümölccsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1346 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Csibe aszalt gyümölccsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
lexikon