Ünnepi kappan almával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ünnepi kappan almával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db alma
1 db 200 dkg-os jérce
vagy
1 db 200 dkg-os kappan
másfél dkg vaj
1 evőkanál ribizlizselé
A megkenéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
igény szerint vegyes zöldség
A töltelékhez:
1 evőkanál citromlé
6 dkg apróra vágott füstölt sonka
6 dkg finomra vágott csiperkegomba
1 kicsi finomra vágott hagyma
1 db rétesalma
3 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A töltelékhez serpenyőben megolvasztjuk a vajat és kevergetve üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a gombát és még 2-3 percig pároljuk. Levesszük a lángról és hozzákeverjük a zsemlemorzsát, a petrezselymet meg a sonkát.

2. Az almát héjastól durvára reszeljük. Meglocsoljuk a citromlével, összedolgozzuk a morzsás masszával (1. kép), sózzuk, borsozzuk.

3. A kappan mellén fellazítjuk a bőrt és óvatosan alákanalazzuk a tölteléket, utána kézzel vigyázva elsimítjuk a bőrt.

4. A kappant tepsibe fektetjük és mindenütt bekenjük olajjal (2. kép).

5. A sütőt 190 fokra bemelegítjük. A szárnyas sütési ideje 50 dkg-ként 25 perc és még 25 perc, míg a hús tűpróbára tiszta levet nem enged. Ha a kappan túl hamar kezd barnulni, borítsuk le alufóliával.

6. A maradék, megtisztított almát felszeleteljük, a cikkeket forró vajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a ribizlizselét (3. kép) és összemelegítjük. A kappant ezzel az almával és párolt vegyes zöldséggel tálaljuk.

Ünnepi kappan almával Ünnepi kappan almával Ünnepi kappan almával
Sütéskor mindig úgy fedjük le alufóliával a süteményt vagy a húst, hogy a fényes oldala érintkezzen velük.
Ünnepi kappan almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2296 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Ünnepi kappan almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
google+