Tyúk kaliforniai módra

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tyúk kaliforniai módra
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db negyedekre vágott banán
1 db 200 dkg-os, darabolt tyúk
1 kávéskanál fűszerkeverék
1 kávéskanál apróra vágott, friss rozmaring
1 kávéskanál tárkony
2 kávéskanál fűszerpaprika
1 és ¼ dl tej
18 dkg liszt
2 db felvert tojás
1 db karikára vágott alma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
igény szerint liszt
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
igény szerint tormaszósz
igény szerint vízitorma

Elkészítés:

1. Egy tálban összekeverjük a lisztet a fűszerekkel, az olasz fűszerkeverékkel, zöldfűszerekkel meg egy csipet sóval. A közepébe mélyedést nyomunk és beleütjük a tojást (1. kép).

2. Annyi tejet dolgozunk hozzá, hogy sűrű, de még folyékony tésztát kapjunk.

3. A tyúkdarabokat először a fűszeres lisztben forgatjuk meg (2. kép), azután a tésztába mártjuk.

4. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és 3-4 perc alatt kissé megpirítjuk a feldarabolt tyúkhúst, amit papírtörlővel kibélelt tepsibe szedünk át.

5. 2-3 perc alatt kisütjük a tésztába mártott negyed banánok és almakarikák mindkét oldalát is.

6. A főtt kukoricát a maradék tésztába keverjük.

7. Egy másik serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat és kanalanként beletesszük a kukoricás tésztát (3. kép). Az adagokat ellapítjuk és mindkét oldalon 4-4 percig sütjük. Melegen tartjuk, a banánnal és az almával együtt.

8. A sütőt 200 °C-ra be melegítjük. A tepsiből kivesszük a papírtörlőt és 25 perc alatt aranybarnára sütjük a tyúkdarabokat.

9. A húst, a banánt, az almát meg a kukoricafánkokat vízitorma ágyon rendezzük el és bors- vagy tormamártást kínálunk hozzá.

Tyúk kaliforniai módra Tyúk kaliforniai módra Tyúk kaliforniai módra
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Tyúk kaliforniai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1873 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Tyúk kaliforniai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
google+