Serpenyőben sült burgonya pikáns paprikával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Serpenyőben sült burgonya pikáns paprikával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 teáskanál pirospaprika
50 dkg apró szemű, hámozott burgonya
1 teáskanál őrölt római kömény
¼ teáskanál cayenni bors
½ teáskanál
A díszítéshez:
ízlés szerint friss petrezselyemzöld
A sütéshez:
igény szerint kukoricaolaj

Elkészítés:

1. Kis tálban elvegyítjük a pirospaprikát a római köménnyel, a cayenni borssal meg a sóval, és félretesszük.

2. Mindegyik burgonyát hosszában 8 vastag cikkre vágjuk. Nagy, vastag aljú serpenyőbe kb. 2,5 cm magasan kukoricaolajat öntünk. Felhevítjük, majd beletesszük a burgonyacikkeket - lehetőleg csak egy rétegben -, és takaréklángon 10 perc alatt, időnként megforgatva, körös-körül aranybarnára sütjük. A kisült darabokat szűrőlapáttal kiemeljük, és papírtörlőre téve lecsepegtetjük.

3. Nagy tálba tesszük, és mielőtt kihűlne, bőven meghintjük a fűszerkeverékkel, majd alaposan átforgatjuk, hogy a paprikás keverék egyenletesen bevonjon minden darabot.

4. A fűszeres burgonyát nagy, előmelegített tálalóedényben, friss petrezselyemlevelekkel díszítve, forrón kínáljuk, és adhatunk mellé egy kis tálkában fokhagymás majonézt a mártogatáshoz.

Fokhagymás majonéz

Fokhagymás majonéz
3-4 gerezd fokhagyma
2 nagyobb tojás
1 teáskanál citromlé
ízlés szerint
ízlés szerint tengeri só
ízlés szerint bors

1. A fokhagymát a tengeri sóval mozsárban pasztává törjük, majd turmixgépbe tesszük a tojássárgákkal meg a citromlével, és jól összekeverjük.

2. Lassúbb fokozaton keverjük, és közben vékony sugárban hozzáadjuk az olívaolajat, majd addig keverjük, amíg sima, egyenletes, sűrű mártást kapunk.

3. Megkóstoljuk, és sóval, borssal ízesítjük, ha szükséges. Lefedjük, és hűtőben tároljuk. 3 napon belül használjuk fel.

Serpenyőben sült burgonya pikáns paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1063 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Serpenyőben sült burgonya pikáns paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
twitter