Rizsleves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Rizsleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg rizs
25 dkg darabolt vegyes zöldség
15 dl víz
Legírozáshoz:
1 db tojás
3 csepp citromlé
2 dl tejföl
2 dkg olvasztott vaj
Rántáshoz:
5 dkg zsír
½ csomó petrezselyemzöld
2 dkg liszt

Elkészítés:

Főzzünk különféle zöldséget jó puhára és készítsünk világos rántást, finomra vágott petrezselyemmel. A megfőtt zöldséget átszűrjük és levével a rántást feleresztjük és forrni hagyjuk. Ekkor kevés rizst teszünk bele főzni, vigyázva arra, hogy a szemek egészben maradjanak. Tálaláskor a tálban tojássárgáját, tejfölt, vajat néhány csepp citromlevet jól elkeverünk és a forró levest ráöntjük.

Rizsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5202 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Móra Ferencné szakácskönyve
Móra Ferencné szakácskönyve
(Holnap Kiadó, 1996)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett is főzni. Főzési, bevásárlási tanácsait, a maradék hasznosítására vonatkozó ötleteit napjaink konyháiban is felhasználhatjuk. Könyve... bővebben...
Rizsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Móra Ferencné szakácskönyve
Móra Ferencné szakácskönyve
(Holnap Kiadó, 1996)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett is főzni. Főzési, bevásárlási tanácsait, a maradék hasznosítására vonatkozó ötleteit napjaink konyháiban is felhasználhatjuk. Könyve... bővebben...
facebook