Almás sertéssült

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almás sertéssült
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db kimagozott, cikkekre vágott alma
150 dkg kicsontozott sertéslapocka
másfél dl almabor
¼ kiskanál őrölt fahéj
2 evőkanál méz
1 db leveskocka
másfél dl víz
1 evőkanál olaj
másfél dl almalé
1 db csíkokra vágott, héja citrom

Elkészítés:

1. A húst minden zsírjától megszabadítjuk, majd úgy göngyöljük össze, hogy szép hosszú rudat kapjunk, és zsineggel átkötjük, hogy a formáját megtartsa. Az olajon körös-körül szépen megpirítjuk.

2. A tűzről levéve, a vizet aláöntjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és a mézet, a fahéjat, az almalevet meg a citromhéjat is hozzáadjuk. Lefedve, takaréklángon 1 óráig pároljuk, közben a húst időnként megfordítjuk.

3. A hámozott almaszeleteket az edénybe rakva még 15-20 percig – vagy amíg az alma megpuhul, és a pecsenye leve besűrűsödik - a tűzön hagyjuk.

4. A húst felszeletelve tálra fektetjük, és az almával körülrakva, a mártással leöntve kínáljuk.

Locsoljuk meg citromlével, így nem színeződik el.
A húst lassan kell megpirítani, hogy karamellizálódjék, olyan kérget kapjon, hogy a leve a későbbi párolás során is benne maradjon. A megpirult húst viszont nagyon kis lángon ajánlatos párolni, hogy teljesen megpuhuljon, mert a gyors forrás a rostokat összerántja.
Almás sertéssült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1770 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
Almás sertéssült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
szótár