Zöldséges kardhalragu

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető drága
Zöldséges kardhalragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kimagozott, apróra vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 kg darabolt kardhal
1 db kimagozott, apróra vágott narancssárga kaliforniai paprika
65 dkg hámozott, karikára vágott burgonya
3 fej apróra vágott mogyoróhagyma
4 evőkanál olívaolaj
2 és fél dl zöldségalaplé
20 dkg darabolt hámozottparadicsom-konzerv
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
20 szem kimagozott fekete olajbogyó
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál sűrített paradicsom
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint friss petrezselyemzöld
ízlés szerint szeletelt citrom

Elkészítés:

1. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, hozzáadjuk a mogyoróhagymát, és gyakori keverés mellett 4 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot meg a sűrített paradicsomot, lefedjük, és 20 percig kis lángon pároljuk.

2. Közben a burgonyakarikákat tűzálló edénybe tesszük az alaplével és a citromlével együtt. Felforraljuk, majd csökkentjük a lángot, és hozzáadjuk a kaliforniai paprikát. Lefedjük, és 15 percig főzzük.

3. A burgonyához adjuk a félbevágott olajbogyót, a megnyúzott és falatnyi darabokra vágott kardhalat és a paradicsomos keveréket. Sóval, borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd lefedjük, és kis lángon főzzük 7-10 percig, amíg a halhús kellően megpuhul.

4. Levesszük a tűzről, és petrezselyemmel, citromszeletekkel díszítjük. Ropogós kenyeret kínálunk mellé.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Zöldséges kardhalragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1840 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Zöldséges kardhalragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
most van szezonja