Tőkehal katalán spenóttal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Tőkehal katalán spenóttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 20 dkg-os tőkehalfilé
ízlés szerint bors
ízlés szerint
igény szerint olívaolaj
A katalán spenóthoz:
50 dkg bébispenót
5 és fél dkg mazsola
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd tört fokhagyma
5 és fél dkg fenyőmag
A tálaláshoz:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A spenóthoz a mazsolát kis tálba tesszük, forró vizet öntünk rá, 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

2. Közben a fenyőmagot zsiradék nélkül serpenyőbe tesszük, és közepes-nagy lángon, a serpenyőt gyakran megrázogatva 1-2 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Figyeljünk, mert könnyen megég!

3. Nagy, lefedhető serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a fokhagymát, és 2 perc alatt aranysárgára pirítjuk (ne barnuljon meg!). Szűrőkanállal kiszedjük, és kidobjuk.

4. Az olajba tesszük a kissé nedves spenótleveleket. Lefedve 4-5 percig pároljuk, amíg összeesik. Levesszük a fedőt, hozzákeverjük a lecsepegtetett mazsolát a fenyőmaggal együtt, és addig főzzük, amíg az összes folyadék elpárolog. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, félretesszük, és melegen tartjuk.

5. A tőkehalfiléket vékonyan bekenjük olívaolajjal, megszórjuk sóval és borssal, majd előmelegített grillsütőbe tesszük, és 8-10 percig sütjük, amíg a halhús kifehéredik és könnyen szétomlik.

6. A spenótot 4 tányérra szétosztjuk, a tőkehalfiléket ráhelyezzük. Citromgerezdekkel tálaljuk.

Sört vagy vörösbort kínáljunk hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Tőkehal katalán spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2019 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Tőkehal katalán spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
facebook