Fokhagymás csirke

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás csirke
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 gerezd félbevágott, hámozott fokhagyma
175 dkg darabolt csirke
1 levél friss babérlevél
1 ágacska friss kakukkfű
2 szál friss petrezselyem
4 evőkanál száraz fehérbor
4 és fél dl otthon készített csirkealaplé
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál finomliszt
ízlés szerint édes füstölt pirospaprika
vagy
ízlés szerint csípős füstölt pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint friss petrezselyemzöld
ízlés szerint friss kakukkfű

Elkészítés:

1. A lisztet nagy tányérba tesszük, pirospaprikával, sóval és borssal ízesítjük, elvegyítjük. A csirkedarabokat a lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk.

2. Nagy, magas falú serpenyőben 4 evőkanál olajat felhevítünk. Beletesszük a fokhagymát, és gyakran megkeverve 2 percig pirítjuk, hogy az olaj átvegye az ízét. Szűrőkanállal konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük, és félretesszük.

3. A csirkedarabokat bőrükkel lefelé, egy rétegben a serpenyőbe tesszük, ha szükséges, több adagban, és 5 perc alatt mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. Szükség szerint olajat adunk még hozzá.

4. A felesleges olajat kiöntjük a serpenyőből. Visszatesszük bele a csirkedarabokat meg a fokhagymát, hozzáadjuk a húslevest, a bort és a zöldfűszereket. Felforraljuk, lefedjük és lassú tűzön 20-25 percig pároljuk, amíg a csirkehús megpuhul és a fokhagyma pépesre fő. Kivesszük a csirkedarabokat, félretesszük, de melegen tartjuk.

5. A főzőfolyadékot a fokhagymával meg a zöldfűszerekkel felforraljuk, és nagy lángon körülbelül 3 dl-re besűrítjük. A zöldfűszereket eltávolítjuk. A mártást a fokhagymával a csirkére kanalazzuk. Friss petrezselyemmel és kakukkfűlevelekkel meghintve, melegen tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Fokhagymás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1598 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Fokhagymás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
most van szezonja