Paprikás csirke sonkás hagymaágyon

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paprikás csirke sonkás hagymaágyon
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db bőrös csirkemellfilé
4 nagyobb fej félbevágott, vékonyra szeletelt vöröshagyma
7 dkg kockára vágott serrano sonka
vagy
7 dkg kockára vágott prosciutto
1 és ¼ dl csirkealaplé
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
másfél dl frissen préselt/facsart citromlé
1 teáskanál csípős pirospaprika
vagy
1 teáskanál édes pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint apróra vágott, friss kakukkfű
vagy
ízlés szerint apróra vágott, friss petrezselyem

Elkészítés:

1. A csirkemellfiléket kerámia- vagy üvegtálba tesszük, ráöntjük a citromlét, hűtőbe tesszük, és egy éjszakán át pácoljuk.

2. A csirkehúst kivesszük a pácléből, és szárazra törölgetjük. A bőrét bedörzsöljük pirospaprikával, sóval és borssal. Lefedhető serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat. Beletesszük a csirkemellet a bőrével lefelé, 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk, aztán kivesszük és félretesszük.

3. A visszamaradt zsiradékban megforgatjuk a sonkát, lefedjük, és 2 percig pirítjuk, amíg minden zsír kisül belőle. Hozzáadjuk a hagymát, szükség szerint öntünk még hozzá egy kevés olajat, majd kevergetve pároljuk 5 percig, amíg a hagyma üvegessé válik, de még nem barnul meg.

4. Felöntjük a borral meg a húslevessel, és kevergetve felforraljuk. Visszatesszük a serpenyőbe a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön 20 perc alatt puhára pároljuk. Kivesszük a serpenyőből, és meleg sütőben melegen tartjuk.

5. A mártást felforraljuk, és addig főzzük, amíg a folyadék nagy része elfő. A hagymás mártást 4 tányérra osztjuk, a csirkemellet ráhelyezzük, és zöldfűszerrel megszórva, melegen tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Paprikás csirke sonkás hagymaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1399 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Paprikás csirke sonkás hagymaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
google+