Mediterrán csirkeragu

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 55 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mediterrán csirkeragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db csirkecomb
40 dkg darabolt konzervparadicsom
1 fej karikára vágott lilahagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
1 kisebb narancs leve és héja
3 dkg szeletelt szárított paradicsom
5 dkg kimagozott fekete olajbogyó
1 és ⅓ dl tyúkhúsleves
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű
A tálaláshoz:
igény szerint friss kenyér
ízlés szerint kakukkfű
igény szerint narancshéj

Elkészítés:

1. Egy teflonserpenyőben nagy lángon, zsír nélkül aranybarmára pirítjuk a combokat (1. kép). Szűrőlapáttal átszedjük egy lábosba, a keletkezett zsírt rácsöpögtetjük.

2. A serpenyőbe beletesszük a hagymát, a fokhagymát meg a paprikát, mérsékelt lángon 3-4 percig pároljuk (2. kép), majd azt is áttesszük a lábosba.

3. Hozzáadjuk a narancs héját és levét, a darabolt konzerv paradicsomot és a vékonyan felszeletelt, napon szárított paradicsomot (3. kép) és felöntjük a levessel.

4. Felforraljuk, lefedjük és időnként megkeverve, gyöngyözve forraljuk 60 percen át. Végül beletesszük az olajbogyót és sóval, borssal, kakukkfűvel erőteljesen ízesítjük.

5. Kakukkfűvel meg narancshéjjal díszítjük. Friss kenyérrel fogyasztjuk.

Mediterrán csirkeragu Mediterrán csirkeragu Mediterrán csirkeragu
A napon szárított paradicsom húsa kemény, és jellegzetes íze különleges zamatot ad ennek az egytálételnek.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Mediterrán csirkeragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2646 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Mediterrán csirkeragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
lexikon