Marcipánnal töltött datolya

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marcipánnal töltött datolya
Adag: 4 főre (12-14 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szem szárított datolya
A meghintéshez:
ízlés szerint porcukor
A spanyol marcipánhoz:
¼ teáskanál mandulaaroma
7 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A spanyol marcipán elkészítéséhez a porcukrot tálba szitáljuk, és hozzákeverjük a darált mandulát. Meglocsoljuk a mandulaaromával. Fokozatosan egy kevés vizet adagolunk hozzá, egyszerre csak néhány cseppet, és addig keverjük, amíg a massza annyira összeáll, hogy golyót tudunk formázni belőle.

2. Összegyúrjuk a marcipánt, majd egy porcukorral meghintett deszkán addig nyomkodjuk, amíg sima lesz. Azonnal felhasználjuk, vagy frissen tartó fóliába tekerjük, és a hűtőben legfeljebb 3 napig tároljuk.

3. A datolyák megtöltéséhez először egy kis kés hegyével a gyümölcsöt hosszában felvágjuk, és a magot kivesszük belőle. A marcipánból egy kis darabot letörünk és hengeresre gyúrjuk, majd a mag helyére a datolyába nyomjuk. A töltött datolyákat tálcán elrendezzük, és kávé mellé kínáljuk.

Marcipánnal töltött datolya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1877 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Marcipánnal töltött datolya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
lexikon