Sóskaleves

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Sóskaleves
Eszközök: fazék, keverőtál, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sóska
2 dkg liszt
3 szem kockacukor
3 dkg zsír
1 db tojás
2 dl tejföl
2 db zsemle
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A sóskát bő vízben megmossuk, forró zsírba tesszük, párolni hagyjuk, míg szét nem főtt, lisztet adunk hozzá, és főni hagyjuk.

2. Később feleresztjük vízzel, sót, cukrot és törött borsot teszünk bele és forrni hagyjuk.

3. Tálaláskor tegyünk a tálba tojást tejföllel eldörzsölve. Erre öntjük a forró levest keverés közt. Pirított zsemlével tálaljuk.

Sóskaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4047 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Móra Ferencné szakácskönyve
Móra Ferencné szakácskönyve
(Holnap Kiadó, 1996)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett is főzni. Főzési, bevásárlási tanácsait, a maradék hasznosítására vonatkozó ötleteit napjaink konyháiban is felhasználhatjuk. Könyve... bővebben...
Sóskaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Móra Ferencné szakácskönyve
Móra Ferencné szakácskönyve
(Holnap Kiadó, 1996)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett is főzni. Főzési, bevásárlási tanácsait, a maradék hasznosítására vonatkozó ötleteit napjaink konyháiban is felhasználhatjuk. Könyve... bővebben...
cikkek