Csirkés-kacsás paella naranccsal

| , Kacsahúsos paella receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Csirkés-kacsás paella naranccsal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál sáfrány
37 és fél dkg paella rizs
4 nagy filézett, lebőrözött kacsamell
2 evőkanál narancslé
22 dkg cikkekre vágott paradicsom
1 db hámozott, sült narancssárga kaliforniai paprika
1 evőkanál frissen reszelt narancshéj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál olívaolaj
17 és fél dkg konzerv vörös vesebab
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint narancs
ízlés szerint petrezselyemzöld
A tálaláshoz:
igény szerint cikkekre vágott narancs

Elkészítés:

1. Néhány percig áztatjuk a sáfrányt 2 evőkanál forró vízben.

2. A csirke- és kacsahúst falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Nagy, mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és közepes hőmérsékleten, kevergetve aranybarnára pirítjuk benne a húst. Tálba kiszedjük.

3. A serpenyőbe tesszük a vöröshagymát, és közepes lángon, kevergetve üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a pirospaprikát meg a sáfrányt az áztatóvizével együtt, és állandóan kevergetve 1 percig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a grillezett, hámozott, felaprított paprikát, a vörös vesebabot, és keverve még 2 percig főzzük.

4. Beleszórjuk a rizst a petrezselyemmel, és 1 percig főzzük. Hozzáadjuk a narancslét a héjjal, a bort és a leves nagy részét. Felforraljuk, és fedő nélkül 10 percig főzzük. Nem keverjük, de időnként megrázzuk a serpenyőt, ha újabb hozzávalót teszünk bele. Visszatesszük a húst, sózzuk, borsozzuk. 10-15 percig főzzük, amíg a rizs megfő, megduzzad, ha szükséges, még egy kis levest öntünk hozzá.

5. Amikor a rizs minden folyadékot felszívott, és az illatán érezzük, hogy kezd lepirulni, levesszük a tűzről, letakarjuk, és 5 percig állni hagyjuk. Petrezselyemmel és narancsgerezdekkel tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Csirkés-kacsás paella naranccsal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1162 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Csirkés-kacsás paella naranccsal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
bevásárlólista