Málnás-morzsás muffin

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Málnás-morzsás muffin
Adag: 1 sütőforma (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
15 dkg friss málna
½ tasak sütőpor
2 db tojás
10 dkg barna cukor
35 dkg liszt
12 dkg olvasztott vaj
2 és fél dl tej
A morzsához:
5 dkg liszt
3 dkg hideg, kockára vágott vaj
2 evőkanál barna cukor
Forma kikenéséhez:
kevés olvasztott vaj
vagy
kevés olaj

Elkészítés:

1. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Egy 12 részes muffinformát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitáljuk, belekeverjük a cukrot és a málnát, majd mélyedést nyomunk a közepébe.

2. A tojásokat a tejjel egy kis tálban felverjük, az olvasztott vajjal együtt a lisztes mélyedésbe öntjük, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni - maradhatnak benne csomók. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg.

3. A morzsához a lisztet, a vajat és a cukrot egy kis tálba tesszük, ujjunk hegyével összedolgozzuk, amíg morzsás tészta lesz belőle. A morzsát a muffinokra szórjuk, és óvatosan belenyomkodjuk. A sütőben 20 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Ebben a receptben a közkedvelt morzsát málnával kombináljuk. De ha más bogyósgyümölcsöt használunk ehhez a muffinhoz, az eredmény akkor is pompás lesz.
A mélyhűtött málnát felhasználás előtt ne olvasszuk fel, mert megfesti a muffin tésztáját.
A málnát más bogyós gyümölccsel is helyettesíthetjük, például szederrel vagy szamócával. A nagyobb bogyósokat, mint például a földiepret vágjuk kis darabokra.
Málnás-morzsás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1221 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
Málnás-morzsás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
most van szezonja