Maracujás-joghurtos muffin

| Maracujás muffin receptek
Adag: 1 sütőforma (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl natúr joghurt
6 nagyobb maracuja
35 dkg liszt
1 tasak sütőpor
4 evőkanál kristálycukor
12 dkg vaj
3 evőkanál méz
2 db tojás
A tetejére:
10 dkg puha vaj
12 és fél dkg porcukor
Forma kikenéséhez:
kevés olaj
vagy
kevés olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Egy 12 részes muffinformát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitáljuk, belekeverjük a cukrot, és mélyedést nyomunk a közepébe.

2. A vajat és a mézet egy kis edényben, alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk. Az edényt levesszük a tűzről, a keveréket kissé hűlni hagyjuk, majd a felvert tojásokkal, a joghurttal, a gyümölcshússal együtt a lisztes mélyedésbe tesszük, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni - maradhatnak benne csomók.

3. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg. A sütőben 20-25 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A muffinok tetejére a vajból és a porcukorból elektromos habverővel könnyű krémet keverünk. Belekeverjünk 2 evőkanálnyi maracuja-gyümölcshúst, jó alaposan összedolgozzuk, majd a süteményekre kenjük.

A maracuja - más néven passiógyümölcs - édeskés íze és a belőle készült, a szájban szétolvadó krém különösen népszerűvé teszi ezt a muffint minden korosztály körében.
Maracujás-joghurtos muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1461 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
Maracujás-joghurtos muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
szótár