Datolyás-diós muffin

Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg apróra vágott, pirított dióbél
20 dkg szárított, kockára vágott datolya
vagy
20 dkg friss, kockára vágott datolya
2 és fél dl víz
30 dkg liszt
2 db tojás
½ tasak sütőpor
10 dkg barna cukor
10 dkg vaj
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Egy 12 részes muffinformát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A vizet, a kimagozott datolyát, a vajat és a cukrot edénybe tesszük, és alacsony hőmérsékleten addig kevergetjük, amíg a vaj megolvad. Felforraljuk, majd az edényt levesszük a tűzről, a keveréket hagyjuk hűlni.

2. A lisztet és a sütőport nagy tálba szitáljuk, belekeverjük a pörkölt diót, a közepébe mélyedést nyomunk. A datolyás keveréket a lazán felvert tojásokkal együtt beleöntjük, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni - maradhatnak benne csomók.

3. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg. A sütőben 20 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

A pörköléshez a diót egy tepsiben szétterítjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük.
Remek harapnivaló egy piknikre. Hatrészes formában nagy muffinokat is süthetünk ebből a mennyiségből. Ebben az esetben körülbelül 10 perccel hosszabb sütési idővel számoljunk.
Datolyás-diós muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2558 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
Datolyás-diós muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
könyvek