Gyümölcsös-mogyorós muffin

Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg darabolt pekándió
5 dkg darabolt mogyoró
2 db tojás
1 ¾ dl tej
3 evőkanál mustszirup
5 dkg barna cukor
15 dkg vaj
1 teáskanál őrölt gyömbér
½ teáskanál őrölt bors
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt fahéj
1 tasak sütőpor
25 dkg liszt
igény szerint porcukor
Forma kikenéséhez:
kevés olaj
vagy
kevés olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy 12 részes muffinformát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a fűszerkeveréket, a borsot meg a gyömbért nagy tálba szitáljuk.

2. A vajat, a cukrot és a szirupot kis edényben, alacsony hőfokon, kevergetve felolvasztjuk. Ezután az edényt levesszük a tűzről.

A tojásokat egy kis tálban elkeverjük a tejjel.

3. A szárított gyümölcsöt, a pekándiót és a mogyorót a lisztes keverékhez adjuk, a közepébe mélyedést nyomunk. A cukros vajat és a tojásos keveréket a mélyedésbe öntjük, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni - maradhatnak benne csomók.

4. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg. 15-18 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Ezeket a muffinokat aszalt gyümölcsből, pekándióból és mogyoróból készítjük. Elegendő csupán egyféle gyümölcs hozzá, a mogyorót más héjas gyümölccsel - mandulával, dióval - is helyettesíthetjük.
Gyümölcsös-mogyorós muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1198 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
Gyümölcsös-mogyorós muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
szólj hozzá, értékelj