Csokoládés-diós muffin
Csokis-diós muffin



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy 12 részes muffinformát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A lisztet, a sütőport és a kakaóport nagy tálba szitáljuk.
2. Egy kis edényben, közepes hőfokon, felolvasztjuk a vajat a cukorral. Az edényt levesszük a tűzről. A tojásokat a tejjel egy kis tálban felverjük.
3. A diót meg a csokoládét a lisztes keverékhez adjuk, és mélyedést nyomunk a közepébe. A vajas és a tojásos keveréket a mélyedésbe öntjük, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni - maradhatnak benne csomók.
4. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg. A sütőben 15-18 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.