Körtés-pekándiós muffin

Adag: 3 főre (6 )
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg darabolt, pirított pekándió
12 dkg olvasztott vaj
45 dkg liszt
2 csepp vaníliaaroma
1 teáskanál őrölt fahéj
1 tasak sütőpor
½ teáskanál őrölt szerecsendió
10 dkg barna cukor
40 dkg kimagozott, apróra vágott körte
2 db tojás
3 ⅔ dl tej
igény szerint porcukor
Díszítéshez:
6 szem pekándió
Forma kikenéséhez:
kevés olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Egy hatrészes, nagy muffinokhoz való formát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a szerecsendiót nagy tálba szitáljuk, aztán belekeverjük a cukrot, a körtét meg a pörkölt pekándiót, majd a közepébe mélyedést nyomunk.

2. A tojásokat a tejjel és a vaníliaaromával egy tálban elkeverjük, majd a lisztes mélyedésbe öntjük. Hozzáadjuk a vajat, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni - maradhatnak benne csomók.

3. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg. Minden muffin tetejére egy-egy pekándiót ültetünk, és a süteményeket a sütőben 30 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

A kellemesen ízletes muffin a körtétől jól átnedvesedik, a felaprított, pörkölt pekándió pedig még különlegesebb aromát ad neki.
A pörköléshez a feldarabolt pekándiót sütőlapra terítjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük.
Körtés-pekándiós muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1305 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
Körtés-pekándiós muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
cikkek