Körtés-pekándiós muffin



Elkészítés:
1. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Egy hatrészes, nagy muffinokhoz való formát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a szerecsendiót nagy tálba szitáljuk, aztán belekeverjük a cukrot, a körtét meg a pörkölt pekándiót, majd a közepébe mélyedést nyomunk.
2. A tojásokat a tejjel és a vaníliaaromával egy tálban elkeverjük, majd a lisztes mélyedésbe öntjük. Hozzáadjuk a vajat, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni - maradhatnak benne csomók.
3. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg. Minden muffin tetejére egy-egy pekándiót ültetünk, és a süteményeket a sütőben 30 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.