Angol muffin

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Angol muffin
Adag: 1 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rozsliszt
vagy
40 dkg finomliszt
másfél teáskanál
1 teáskanál puha vaj
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál szárított élesztő
vagy
1 dkg friss élesztő
Szóráshoz:
kevés liszt

Elkészítés:

1. Egy kis edényben felmelegítünk 2,2 dl vizet, de nem forraljuk fel. Az edényt levesszük a tűzről, kevergetve feloldjuk benne az élesztőt.

2. A lisztet a sóval és a cukorral összekeverve nagy tálba szitáljuk, mélyedést nyomunk a közepébe, beleöntjük a megkelt élesztőt. A vajat olvadásig hevítjük (de ne legyen túl forró), azt is mélyedésbe öntjük. A lisztet, ujjheggyel, apránként a masszához keverjük, a tésztát alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkára vagy munkaasztalra borítjuk, és simára dagasztjuk.

3. A tésztát kevés liszttel megszórt tálba tesszük, és letakarva meleg helyen kelesztjük, amíg térfogata a duplájára nő.

4. A sütőlapot kilisztezzük. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. A tésztát könnyedén belisztezett deszkán vagy munkaasztalon átgyúrjuk, kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és lisztbe mártott kerek formával 7 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A korongokat a sütőlapra fektetjük, a maradék tésztát újra kinyújtjuk-kiszaggatjuk. A sütőlapot frissen tartó fóliával letakarjuk, és meleg helyre téve a tésztát 15-20 percig pihentetjük, amíg a muffinok könnyedén megemelkednek. A sütőben 15 percig sütjük, közben, félidőben a süteményeket megfordítjuk. Levesszük a muffinokat a sütőlapról, és sütőrácson hagyjuk hűlni.

Az angol muffint hagyományosan úgy készítjük, hogy egy villával a szélét végignyomkodjuk, aztán mindkét oldalát világosra sütjük, kettétörjük, és vastagon megkenjük vajjal.
Az angol muffint alacsony hőfokon, zsiradék nélkül, serpenyőben a tűzhelyen is megsüthetjük. Rögtön fordítsuk meg, mihelyt az egyik oldala pirulni kezd.
Angol muffin
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2845 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
Angol muffin
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
szótár