Fehércsokoládés muffin
Fehércsokis muffin



Elkészítés:
1. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Egy hatrészes, nagy muffinokhoz való formát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A lisztet és a sütőport nagy tálba szitáljuk, belekeverjük a cukrot meg a csokoládét, majd a közepébe mélyedést nyomunk.
2. A tojásokat a tejjel és a citromhéjjal egy tálban kikeverjük, és a lisztes mélyedésbe öntjük. Hozzáadjuk a vajat, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni - maradhatnak benne csomók.
3. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, óvatosan rányomkodjuk. A sütőben 25 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.