Tortillafuvola

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tortillafuvola
Adag: 10-12 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 db tortilla
100 dkg főtt csirke
2 evőkanál apróra vágott, friss koriander
2 kiskanál őrölt kömény
½ kiskanál chilipor
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kicsi apróra vágott hagyma
dl olívaolaj
ízlés szerint zöld chiliszósz
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
1 db szeletelt avokádó
ízlés szerint piros chiliszósz

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben olajat hevítünk, közepes lángon 2-3 perc alatt félig puhára pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Beletesszük a chiliport és a köményt, 1 percig keverjük.

2. Beletesszük a csirkét is, jól összekeverjük. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg átmelegszik. Hozzáadjuk a koriandert, és levesszük a tűzről.

3. Megpuhítjuk a tortillát: egyenként száraz, vastag falú serpenyőbe tesszük, és nagy lángon 30 másodpercig pirítjuk mindkét oldalát.

4. A tortilla közepére egy nagy kanál csirkés keveréket teszünk. Óvatosan feltekerjük.

5. Egy vastag falú edénybe bőven olajat töltünk, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Csipesszel (vagy fogpiszkálóval összetűzve) belehelyezzük a tortillát, egyszerre csak egyet, és ropogósra sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. Chiliszósszal és avokádóval tálaljuk.

A recept elkészítéséhez használhatunk búzalisztes vagy kukoricalisztes tortillát is.
Tortillafuvola
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1560 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Tortillafuvola
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
hírlevél