Faszénen sült rák paprikás majonézzel

Adag: 24 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál zöldcitromlé
100 dkg nyers rák
3 evőkanál friss, apróra vágott koriander
1 kiskanál őrölt kömény
4 gerezd zúzott fokhagyma
A tálaláshoz:
néhány gerezd zöldcitrom
Paprikás majonézhez:
csésze majonéz
6 gerezd hámozatlan fokhagyma
1 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Meghámozzuk és megtisztítjuk a rákot, a farkát érintetlenül hagyjuk. Összekeverjük a fokhagymát, a zöldcitromlét, a római köményt és a koriandert egy tálban, a rákot beleforgatjuk. Letakarjuk, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

2. A paprikás majonézhez előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáz: 5). A piros paprikát negyedekre vágjuk, kimagozzuk. Tepsire tesszük a fokhagymával, és megspricceljük olívaolajjal. 20-30 percig sütjük, amíg a héja felpöndörödik, és a fokhagyma megpuhul. Műanyag zacskóba tesszük, s ha kihűlt, a paprikáról is, a fokhagymáról is lehúzzuk a héját.

3. Robotgéppel összedolgozzuk a paprikát és a fokhagymát a majonézzel. Tálba tesszük, hozzáadjuk a zöldcitromlét, ízlés szerint sózzuk.

4. Előmelegítjük a vékonyan kiolajozott faszenes grillsütőt vagy serpenyőt. Leszűrjük a rákot, a páclét kiöntjük, és a rákot adagonként 2 percig sütjük mindkét oldalán. Majonézzel és zöldcitromgerezdekkel tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Faszénen sült rák paprikás majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2303 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Faszénen sült rák paprikás majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
bevásárlólista