Sörös csirke angolosan

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sörös csirke angolosan
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb lebőrözött csirkecomb
6 dl sör
4 kisebb fej hagyma
2 evőkanál liszt
2 evőkanál napraforgóolaj
2 dkg vaj
2 evőkanál Worcestershire szósz
2 evőkanál őrölt mustármag
2 evőkanál apróra vágott, friss zsálya
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A sajtos pirítóshoz:
1 evőkanál sör
1 kávéskanál Worcestershire szósz
1 kávéskanál liszt
1 kávéskanál őrölt mustármag
4 szelet toastkenyér
6 dkg érett, reszelt cheddar sajt

Elkészítés:

1. A csirkecombokról lefaragjuk a felesleges zsírt és egyenletesen beleforgatjuk az őrölt mustármaggal elkevert lisztbe (1. kép). Egy nagy lábosban felhevítjük a vajat meg az olajat, és erős lángon aranybarnára pirítjuk a combokat. Szűrőlapáttal átszedjük a húst egy tálra és melegen tartjuk.

2. Meghámozzuk és felkarikázzuk a hagymát, majd erős lángon aranybarnára pirítjuk (2. kép). Visszatesszük a húst. Meglocsoljuk a Worcestershire-mártással és a sörrel, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, lefedjük és kis lángon másfél óráig gyöngyözve forraljuk, míg a hús megpuhul.

3. Közben összekeverjük a sajtot, a őrölt mustármagot, a lisztet meg a sört és megkenjük vele a kenyérszeleteket (3. kép). Grillsütőben aranysárgára sütjük és háromszög alakúra vágjuk.

4. A zsályaleveleket a csirkére szórjuk, elkeverjük és felforraljuk. A sajtos pirítóssal együtt tálaljuk. Párolt zöldségfélét és újburgonyát kínáljunk hozzá.

Sörös csirke angolosan Sörös csirke angolosan Sörös csirke angolosan
Ha nincs friss zsályánk, használunk helyette 2 evőkanálnyi szárítottat.
Sörös csirke angolosan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1747 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Sörös csirke angolosan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
facebook