Egzotikus csirke gyömbéres gombamártásban

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Egzotikus csirke gyömbéres gombamártásban
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg csirkehús
50 dkg darabolt erdei gomba
2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
12 db apró szemű, szeletelt hagyma
másfél dl joghurt
6 evőkanál szezámolaj
4 evőkanál liszt
1 evőkanál méz
2 evőkanál Worcestershire szósz
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint petrezselyem
igény szerint vadrizs
igény szerint főtt, fehér rizs

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és 4-5 perc alatt aranybarnára pirítjuk a lisztbe forgatott húst. Átszedjük egy mély tepsibe (1. kép) és melegen tartjuk.

2. A visszamaradt olajon kissé megpirítjuk a hagymát és a gombát (2. kép).

3. Felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a mézet, a gyömbért meg a Worcestershire-mártást, sóval, borssal ízesítjük.

4. A sütőt bemelegítjük 150 fokra. A keveréket a húsra kanalazzuk (3. kép), a tepsit alufóliával lefedjük.

5. A középső rácsra toljuk és 90 percig pároljuk a húst, míg porhanyóssá nem válik. Meglocsoljuk a joghurttal és még 10 percig pároljuk. Vadrizzsel kevert fehér rizst kínálunk hozzá és petrezselyemmel díszítjük.

Egzotikus csirke gyömbéres gombamártásban Egzotikus csirke gyömbéres gombamártásban Egzotikus csirke gyömbéres gombamártásban
A gombát ne hámozzuk meg, többségüket nem is lehet. A hámozással sok értékes anyagot távolítanánk el. A termesztett gombánál elég egy alapos, gyors mosás. Az erdei gombákat csak szárazon, kapargatással tisztítjuk. Átázva nehezen piríthatók, ránthatók.
A csiperkegomba 24-36 óráig tartható el a hűtőben. Papírzacskóban tároljuk, mert a nejlon tasakba „beleizzad”. A friss csiperkét nem kell meghámozni, elég, ha megmossuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Egzotikus csirke gyömbéres gombamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1745 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Egzotikus csirke gyömbéres gombamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
ételfotó