Kolbászos-paprikás paella

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kolbászos-paprikás paella
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg lebőrözött, szeletelt chorizo kolbász
35 dkg paella rizs
½ teáskanál sáfrány
1 evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű
2 evőkanál sherry
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db friss, apróra vágott piros chilipaprika
1 fej apróra vágott lilahagyma
15 dkg kockára vágott csirkemell
15 dkg kockára vágott sertés szűzpecsenye
1 teáskanál pirospaprika
3 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál cayenni bors
12 szem kimagozott, félbevágott fekete olívabogyó
1 dl fehérbor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom
kevés friss kakukkfű

Elkészítés:

1. A sáfrányt 2 evőkanál forró vízbe áztatjuk. A húsdarabokat pirospaprikával, cayenni borssal, sóval és borssal ízesítjük. A paradicsomokat félbevágjuk.

A kaliforniai paprikákat roston megsütjük, kimagozzuk, a héjukat lehúzzuk, a húsukat felaprítjuk.

2. Az olívaolajat paella-serpenyőben felhevítjük, és a húst meg a kolbászt közepes lángon, gyakran keverve 5 percig pirítjuk benne. Beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, chilipaprikát és a sáfrányt az áztatólevével, a paprikát és a paradicsomot, majd 2 percig sütjük.

3. Beletesszük a rizst a kakukkfűvel, alaposan elkeverjük, és 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a sherryt, a fehérbort meg a forró húsleves nagy részét, felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő nélkül főzzük 10 percig; nem keverjük, csak néha megrázogatjuk. Hozzáadjuk az olajbogyót, sózzuk, borsozzuk, megrázogatjuk, majd 10-15 percig pároljuk, amíg a rizs majdnem teljesen megpuhul. Szükség szerint hozzáadunk a forró levesből, és újra összerázzuk. Ha kell, újra sózzuk, és még 2 percig főzzük.

4. Amikor a rizs minden folyadékot felszívott, és az illatán érezzük, hogy kezd lepirulni, levesszük a tűzről, letakarjuk, és 5 percig állni hagyjuk. Kakukkfűvel megszórva, citromgerezdekkel tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Kolbászos-paprikás paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1321 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Kolbászos-paprikás paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
tippek, fortélyok