Párolt csirke rozmaringos gombóccal

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Párolt csirke rozmaringos gombóccal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 ág rozmaring
1 db negyedelt csirke
2 evőkanál napraforgóolaj
2 db karikára vágott fehérrépa
25 dkg karikára vágott pasztinák
25 dkg karikára vágott sárgarépa
ízlés szerint Worcestershire szósz
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A gombóchoz:
10 dkg vaj
igény szerint hideg víz
ízlés szerint rozmaring

Elkészítés:

1. A húst tetszés szerint lebőrözhetjük. Lábosban felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a húst és köröskörül aranybarnára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük és lecsöpögtetjük róluk a fölösleges zsiradékot.

2. Felkarikázzuk a megtisztított pórét (1. kép) és a sárgarépával, a pasztinákkal meg a fehérrépával együtt 5 percig pirítjuk a maradék olajon. Visszatesszük a lábosba a húst is.

3. Felöntjük a levessel (2. kép). Worcestershire-mártással, sóval, borssal és rozmaringgal ízesítjük, majd felforraljuk.

4. Mérsékeljük alatta a lángot, lefedjük és 50 percig gyöngyözve forraljuk, míg megpuhul.

5. A gombóchoz egy tálban némi hideg vízzel rugalmas tésztát gyúrunk a sóval borssal, rozmaringgal ízesített lisztből és a vajból.

6. A tésztából 8 kis gombócot formálunk (3. kép), amelyeket ráteszünk a húsra. Ismét lefedjük a lábost és további 10-12 percig főzzük, hogy a gombócok átfőjenek. A főzőedényben tálaljuk.

Párolt csirke rozmaringos gombóccal Párolt csirke rozmaringos gombóccal Párolt csirke rozmaringos gombóccal
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Párolt csirke rozmaringos gombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 723 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Párolt csirke rozmaringos gombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
ételfotó