Chorizós-sonkás paella

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Chorizós-sonkás paella
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg lebőrözött, kockára vágott chorizo kolbász
½ teáskanál sáfrány
17 dkg kockára vágott prosciutto
vagy
17 dkg kockára vágott serrano sonka
1 és ¼ dl fehérbor
2 evőkanál forró víz
3 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
35 dkg rizs
1 db sült, hámozott piros húsú kaliforniai paprika
22 dkg hámozott, cikkekre vágott paradicsom
1 teáskanál pirospaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
¼ teáskanál cayenni bors
1 evőkanál friss, finomra vágott kakukkfű
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
A tálaláshoz:
1 db cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A sáfrányt kis tálba tesszük, és a forró vízben pár percig ázni hagyjuk. Egy paella-serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felhevítünk, és a kolbászt meg a sonkát közepes lángon, többször megkeverve, 5 percig pirítjuk benne. Tálba öntjük, és félretesszük.

2. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a fokhagymát, a pirospaprikát, a cayenni borsot meg a sáfrányt az áztatóvizével együtt, és állandóan kevergetve 1 percig főzzük. Hozzátesszük a paradicsomot meg a grillezett, hámozott paprikaszeleteket, és kevergetve további 2 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a rizst és kakukkfüvet, alaposan elkeverjük, és 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a fehérbort meg a forró leves nagy részét, felforraljuk, és lassú tűzön, fedő nélkül 10 percig főzzük. A rizst közben nem keverjük meg, csak néha megrázogatjuk a serpenyőt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 10-15 percig főzzük, amíg a rizs majdnem teljesen megpuhul. Ha a leve hamar elfőne, hozzáadunk még a forró levesből. A kolbászt a sonkával és némi maradék alaplével visszaöntjük a serpenyőbe, és még 2 percig főzzük.

4. Amikor a rizs minden folyadékot felszívott, és finoman illatozva pirulni kezd, levesszük a tűzről, letakarjuk, és 5 percig állni hagyjuk. Petrezselyemmel díszítjük, és citromgerezdekkel tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Chorizós-sonkás paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1781 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Chorizós-sonkás paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
google+