Almás muffin

Adag: 6 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db apróra vágott, hámozott zöldalma
3 evőkanál méz
2 teáskanál őrölt fahéj
2 db tojás
másfél dl tej
3 evőkanál kristálycukor
15 dkg vaj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 tasak sütőpor
35 dkg liszt
Forma kikenéséhez:
kevés olvasztott vaj
Szóráshoz:
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy hatrészes, nagy muffinokhoz való formát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a cukrot nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk.

2. A vajat és a mézet, kis edényben, alacsony hőmérsékleten, állandó kevergetés közben megolvasztjuk, simára keverjük. Az edényt levesszük a tűzről. A tojásokat a tejjel kis tálban felverjük.

3. A megolvasztott vajas-mézes keveréket, a tojásmasszát, valamint az almadarabokat a lisztes mélyedésbe tesszük, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni - maradhatnak benne csomók.

4. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést a háromnegyedéig töltünk meg, majd megszórjuk a cukorral elkevert fahéjjal. A sütőben 20-25 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 10 percig a formában pihentetjük, majd a formából kivéve, sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Az édes és zamatos muffinok bármely napszakban ízletesek - reggelire, villásreggelire vagy délutáni kávéhoz is fogyaszthatjuk őket.
Almás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1687 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
Almás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
cikkek