Pikáns csirkeragu



Elkészítés:
1. Nagy lábosban felhevítjük az olajat és 5-6 perc alatt kissé megpirítjuk rajta a csirkét (1. kép), a hagymát és a sárgarépát.
2. A szőlő kivételével beletesszük a többi hozzávalót (2. kép), felengedjük a levessel és 120 percen át gyöngyözve forraljuk kis lángon, hogy a hús teljesen megpuhuljon. Időnként megkeverjük.
3. Közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk a szőlőt (3. kép). Friss fűszernövényekkel díszítjük, rizst vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.
![]() |
![]() |
![]() |
Tyúkhúsalaplé

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.
3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.