Pikáns csirkeragu

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pikáns csirkeragu
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg piros szőlő
5 dkg pirított, szeletelt mandula
6 dkg szeletelt gesztenye
100 dkg szeletelt csirkemellfilé
1 evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
3 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál reszelt szerecsendió
1 db reszelt, héja narancs
3 dl fehérbor
1 evőkanál barna cukor
3 db apróra vágott sárgarépa
10 db tisztított, apró szemű hagyma
ízlés szerint apróra vágott, friss tárkony
ízlés szerint tengeri só
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint burgonyapüré
vagy
ízlés szerint főtt rizs
igény szerint friss zöldfűszer

Elkészítés:

1. Nagy lábosban felhevítjük az olajat és 5-6 perc alatt kissé megpirítjuk rajta a csirkét (1. kép), a hagymát és a sárgarépát.

2. A szőlő kivételével beletesszük a többi hozzávalót (2. kép), felengedjük a levessel és 120 percen át gyöngyözve forraljuk kis lángon, hogy a hús teljesen megpuhuljon. Időnként megkeverjük.

3. Közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk a szőlőt (3. kép). Friss fűszernövényekkel díszítjük, rizst vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.

Pikáns csirkeragu Pikáns csirkeragu Pikáns csirkeragu
Mandula helyett használhatunk napraforgómagot vagy más csonthéjas ill. olajos magot. Tegyünk bele 2 apróra vágott sárgabarackot is.
Ehhez a fogáshoz nagyon finom a friss kenyér, hogy felitassuk vele a hús levét.
A mandula finomabb és gusztusosabb lesz, ha leforrázzuk. Ekkor barna héja könnyen eltávolítható. Jobban kiadja ízét a mandula, ha ezután szárazon, enyhén megpirítjuk.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Pikáns csirkeragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2265 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Pikáns csirkeragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
twitter