Vodkás-borsos sertésjava

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vodkás-borsos sertésjava
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet sertésjava
dl vodka
2 evőkanál őrölt bors
½ pohár csiperkegomba
1 csipet
1 dl tejföl
1 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 150 C-fokra előmelegítjük. A húst megsózzuk és meghintjük a durván őrölt fekete borssal.

2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. A hússzeletek mindkét oldalát figyelmesen, óvatosan megsütjük, tálra tesszük és melegen tartjuk.

3. Ugyanebben a serpenyőben kb. 3 percig sütjük a a vékonyra szeletelt csiperkegombát.

4. A vodkát a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a tejfölt és kis lángon állandó keverés mellett rotyogtatjuk, míg a szósz teljesen sima nem lesz. Ne hagyjuk forrni.

5. A sertésjavát meglocsoljuk a szósszal és tálaljuk.

Az ehhez a fogáshoz adott egyszerű szósz módfelett emeli az étel ízét és aromáját. Kipróbálhatjuk másfajta sertésszelethez is.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Vodkás-borsos sertésjava
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1866 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főzzünk valami jót! , ,
Főzzünk valami jót!
(Tormont International, 1994)

A "Főzzünk valami jót!" újító jellegű szakácskönyv, amelynek kidolgozásakor a szerzők elsősorban a hétköznapi étrendet tartották szem előtt. Ez a szakácskönyv megkönnyíti az ízletes és tápláló ételek tervezését és... bővebben...
Vodkás-borsos sertésjava
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főzzünk valami jót! , ,
Főzzünk valami jót!
(Tormont International, 1994)

A "Főzzünk valami jót!" újító jellegű szakácskönyv, amelynek kidolgozásakor a szerzők elsősorban a hétköznapi étrendet tartották szem előtt. Ez a szakácskönyv megkönnyíti az ízletes és tápláló ételek tervezését és... bővebben...
most van szezonja