Lakodalmas sütemény

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lakodalmas sütemény
Adag: 2 tepsi (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg apróra vágott, pirított dióbél
vagy
10 dkg apróra vágott, pirított pekándió
½ teáskanál
1 teáskanál vaníliakivonat
22 és fél dkg porcukor
22 és fél dkg puha vaj
22 és fél dkg finomliszt
Formázáshoz:
kevés finomliszt

Elkészítés:

1. A vajat a porcukor felével és a vaníliakivonattal habosra keverjük egy nagy tálban. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, majd beleforgatjuk a cukros vajba. Belekeverjük a diót. Letakarva 60 percre a hűtőbe tesszük.

2. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A tésztából lisztezett kézzel 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk, és egymástól 4 cm-re, 2 nagy tepsire sorakoztatjuk őket.

3. A két tepsit egyszerre tesszük az előmelegített sütőbe. A tésztát 10 percig sütjük, vagy amíg megszilárdul, de még szép világos. A tepsiket közben megcseréljük, hogy a sütemények egyenletesen süljenek. A sütőből kivéve 2-3 percig a tepsin pihentetjük.

4. Közben a maradék porcukrot lapos tálba öntjük. A még meleg aprósüteményt meghempergetjük a cukorban, majd rácsra ültetjük, és 30 perc alatt kihűtjük. Ha kihűlt, újra megforgatjuk a cukorban. Légmentesen záródó dobozban tároljuk.

Lakodalmas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3715 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Lakodalmas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
ételfotó